Herhaalrecept

U kunt herhaalrecepten telefonisch aanvragen via de herhaalreceptenlijn of online via ons herhaalreceptformulier.

 • Herhaalrecept telefonisch
  Voor het telefonisch aanvragen van herhaalrecepten kunt u onze receptenlijn bellen via nummer: 020 665 1411 (optie 2)
  Spreekt u duidelijk uw naam, uw geboortedatum, uw herhaalmedicatie en uw apotheek in.
  U kunt de receptenlijn 24 uur per dag inspreken.
   
 • Herhaalrecept online
  Voor het online aanvragen van herhaalrecepten kunt u gebruik maken van ons herhaalreceptformulier. U klikt hiervoor op het icoon Herhaalrecept op de homepagina.
  U kunt het herhaalreceptformulier invullen en online indienen. Na het indienen van het formulier ontvangt u hier een bevestiging van op het door u opgegeven e-mailadres.
  U kunt het herhaalreceptformulier 24 uur per dag indienen.

Een herhaalrecept kan voor medicijnen die u eerder via de huisarts heeft gekregen èn die u moet blijven gebruiken.

Als wij geen contact met u opnemen en wij hebben uw aanvraag op een werkdag ontvangen voor 12.00 uur, dan is uw medicatie de volgende werkdag klaar bij uw apotheek. (Bij de Molukken Apotheek is uw medicatie na twee werkdagen voor u klaar)

Herhaalmedicatie indien de praktijk gesloten is
Met de apotheken in Amsterdam Oost is afgesproken dat bij sluiting van de praktijk vanwege vakantie herhaalmedicatie kunt halen zonder recept. Het gaat hier om medicatie die u altijd gebruikt. U krijgt dan de medicatie voor 1 maand mee. De apotheek geeft dit later aan ons door, zodat wij overzicht houden van uw medicijngebruik.
Deze afspraak geldt NIET voor: antibiotica, slaap- en kalmeringsmiddelen en morfine. Hiervoor is altijd vooraf een recept nodig; dat recept kunt u dan bij onze waarnemer aanvragen, die uw aanvraag beoordeelt.


Als het inspreken van de receptenlijn of het gebruiken van het herhaalreceptformulier niet lukt, dan kunt u herhaalrecepten aanvragen via de assistentie. Dit kan telefonisch of op de praktijk bij de balie.

 • Herhaalrecept telefonisch via de assistentie
  Voor het telefonisch aanvragen van herhaalrecepten bij de assistentie kunt u op werkdagen tussen 08:00 en 12:00 uur en tussen 14:00 en 15:00 uur bellen via nummer: 020 665 1411
 • Herhaalrecept bij de balie.
  Om herhaalrecepten aan te vragen op de praktijk bij de balie kunt u het medicijndoosje van uw herhaalmedicatie inleveren bij de assistentie. Dit kan op werkdagen tussen 08:00 en 12:00 uur en tussen 14:00 en 15:00 uur (behalve op woensdagmiddag).